Λουκία Μουρουζίδη, RD, MSc, BSc

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Σπουδές

Είμαι η Λουκία Μουρουζίδη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στη Λευκωσία.  Πήρα το πρώτο πτυχίο μου, BSc Human Nutrition, από το Manchester Metropolitan University και το μεταπτυχιακό μου, MSc Clinical Dietetics, από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Κατέχω τον επαγγελματικό τίτλο Registered Dietitian (RD) από το Health and Care Professions Council (HCPC) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κλινική Εμπειρία

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έκανα πρακτική εξάσκηση σε νοσοκομεία της Λευκωσίας, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Αρεταίειο και το Ιπποκράτειο.  Ασχολήθηκα με πολλά κλινικά περιστατικά, όπως παχυσαρκία, διαβήτη, υπέρταση, καρδιαγγειακά, νεφρικά προβλήματα, ενδοκρινολογικά, εντερική διατροφή, γαστρεντερικά προβλήματα, διατροφικές διαταραχές.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, συμμετείχα στην παρακολούθηση περιστατικών στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου.

Στη συνέχεια, εργάστηκα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σε συνεργασία  με γιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους και χημικούς.

Απασχόληση

Έχω το δικό μου γραφείο Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής στη Λευκωσία και χειρίζομαι κλινικά περιστατικά καθώς και διατροφική παρέμβαση σε υγιή άτομα. Χρησιμοποιώ ένα από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ανάλυσηςτης σύστασης του οργανισμού (InBody 570) και παρέχω συμβουλές και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής.

Είμαι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου, του Συμβουλίου Εγγραφής Επιστημόνων Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου και του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, στο οποίο και προσφέρονται ειδικές τιμές για τα μέλη του.

Τέλος, άρθρα μου για επίκαιρα θέματα διατροφής και υγείας δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά και ιστοσελίδες της Κύπρου και κάνω παρουσιάσεις για θέματα διατροφής σε σχολεία και άλλους οργανισμούς.