1. Να μην ζυγίζεσαι μετά από κάθε τραπέζι που πας!

Η συχνή μέτρηση (δηλαδή περισσότερο από 1 φορά την εβδομάδα) πρώτον δεν δείχνει σημαντικές αλλαγές πέρα από υγρά & δεύτερον προκαλεί άγχος & εμμονές.

Δεν χρειάζεται να μπαίνετε σε αυτή τη διαδικασία, ειδικά τις γιορτές. Και κανένα κιλό να πάρεις δεν χάθηκε ο κόσμος!

  • Να μην πάρεις μαζί το ταπεράκι/ τη ζυγαριά/ το φλυτζάνι ποσοτήτων

Αν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να αποφύγεις οποιοδήποτε από τα φαγητά του Χριστουγεννιάτικου γεύματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είσαι συνεπής στο πρόγραμμα διατροφής σου, σημαίνει ότι ακολουθείς ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, αφού όλα είναι στο ‘πρόγραμμα’. Για το θέμα ποσοτήτων οπωσδήποτε να μην το κάνεις, χρειάζεται να χαλαρώνουμε λίγο στις διακοπές, ακόμα και με το φαγητό!

  • Να μην λάβεις υπόψη το οποιοδήποτε σχόλιο ακούσεις για το βάρος/σώμα/διατροφή σου

Το ξέρω δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά ‘κλείσε τα αυτιά’ στα κακοπροαίρετα και αδιάκριτα σχόλια. Αν όμως σε ενοχλήσει κάτι παρά να το ‘κρατήσεις’ μέσα σου και να στεναχωρηθείς αργότερα μόνος/η σου, καλύτερα να απαντήσεις, για να καταλάβουν ότι δεν ανέχεσαι τα σχόλια τους.

  • Να μην φοβάσαι να ξεφύγεις λίγο από το πρόγραμμα διατροφής σου

Είναι λογικό στις γιορτές να ξεφύγεις λίγο από το πρόγραμμα διατροφής σου και είναι εντάξει! Υπάρχουν συνήθως αρκετές εκδηλώσεις, φαγητά που τρώμε μόνο αυτή την περίοδο, δεν υπάρχει λόγος να σε αγχώνει αυτό, μετά ξαναμπαίνεις στο συνηθισμένο σου πρόγραμμα.

  • Να μην φας σαν να μην υπάρχει αύριο!

Εννοείται έχοντας πει τα προηγούμενα δεν εννοούμε να φας όσα παραπάνω γλυκά μπορείς, να πιεις υπερβολικό ποτό και ποσότητες φαγητού που θα χρειαστεί να ξεκουμπώσεις το παντελόνι μέχρι το τέλος της βραδιάς ?, όλα με μέτρο! Βοηθά η μέθοδος του πιάτου ( ½ πιάτο λαχανικά, ¼ υδατάνθρακας, ¼ πρωτεΐνη)

  • Να μην ξεχάσεις να περάσεις ωραία & ξέγνοιαστα!!

Καλά Χριστούγεννα εύχομαι σε όλους και να απολαύσετε την κάθε στιγμή των γιορτών σας!