Συχνά ακούω ότι ‘χάλασε’ το πρόγραμμα διατροφής μου, λόγω του ότι είχα πολλούς γάμους, βαπτίσεις, διακοπές κτλ.

Σίγουρα δεν είναι σοφό να πάμε κάπου να χαλαρώσουμε και να χαρούμε και εμείς να αγχωνόμαστε τι θα φάμε, ότι θα ‘ξεφύγουμε’ από το πρόγραμμα και ότι θα βάλουμε απευθείας βάρος.

Καταρχήν να πούμε ότι με μία έξοδο δεν αυξάνεται το βάρος μας, όσο και να καταναλώσουμε φαγητό, ποτό και αλκοόλ που δεν είναι στο πρόγραμμα, είναι το σύνολο που παίζει ρόλο!

Χρειάζεται να έχουμε υπόψιν μας κάποιες απλές συμβουλές, χωρίς πίεση & άγχος.

  1. Μην αποφύγετε τα γεύματα σας μέσα στην ημέρα, επειδή θα φάτε εκτός σπιτιού το βράδυ, αν πάτε πεινασμένοι, σίγουρα θα φάτε μεγαλύτερη ποσότητα.
  2. Μπορείτε να φάτε κάτι πιο ελαφρύ το μεσημέρι, αν το βράδυ θα φάτε εκτός σε κάποιο τραπέζι.
  3. Αν βρίσκεστε σε κάποιο μπουφέ, είναι υπέρ σας το ότι ξεκινά με τις σαλάτες. Βάλτε αρκετή ποσότητα ωμών και ψημένων λαχανικών που να καλύπτει περίπου τη μισή ποσότητα του πιάτου σας. Με αυτό τον τρόπο χορταίνετε πιο εύκολα και μένει λιγότερος χώρος στο πιάτο για τα υπόλοιπα φαγητά.
  4. Αν έχετε ποικιλία φαγητών μπροστά σας, όπως μεζέδες ή μπουφέ, όσο ωραίο και να φαίνεται ένα φαγητό, βάλτε μόνο 1 κομμάτι, επειδή στο σύνολο θα αυξηθεί αρκετά η ποσότητα σας αν βάλετε παραπάνω.
  5. Παρόλο που το φαγητό συνδέεται αρκετά με τις ευχάριστες εκδηλώσεις, ειδικά στην Κύπρο, προσπαθήστε να απολαύσετε και τις άλλες πτυχές της εκδήλωσης, όπως το να συναναστραφείτε με άτομα που έχει καιρό να δείτε, να γνωρίσετε καινούριο κόσμο, να χορέψετε, να χαλαρώσετε και να γελάσετε!

Το καλοκαίρι είναι μια πάρα πολύ ευχάριστη περίοδος με περισσότερη σωματική κίνηση και ξεκούραση, απολαύστε το όσο μπορείτε, χωρίς να ανησυχείτε αν ξεφύγετε λίγο από τη ρουτίνα του φαγητού σας!!