Ήρθε η εποχή να τιμήσουμε τη φρουτοσαλάτα που αρέσει σε όλους, ιδιαίτερα όταν τη βρούμε έτοιμη!  Λόγω του ότι είναι πιο χρονοβόρα στην ετοιμασία από άλλα πιο απλά σνακ, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση που υποχρεωτικά περνούμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι για να την ετοιμάσουμε.  Επίσης, είναι ότι χρειαζόμαστε για την τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, τώρα που το χρειαζόμαστε περισσότερο από οποιανδήποτε άλλη φορά.  Η φρουτοσαλάτα μας μπορεί να περιλαμβάνει μήλο, αχλάδι, μπανάνα, ακτινίδιο, φράουλες και φυσικά, φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή άλλων εσπεριδοειδών.  Ας δούμε όμως αναλυτικά τις βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που μας προσφέρουν όλα αυτά τα φρούτα μαζί.

Μήλο

Το μήλο, άξια κερδίζει την παροιμία «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα».  Περιέχει αρκετές βιταμίνες όπως τις Α, Γ, Κ, φολικό οξύ και χολίνη, όπως επίσης και τα ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο.

Αχλάδι

Το γλυκό μας αχλάδι περιέχει και αυτό αρκετές βιταμίνες, κάνοντας το μια καλή προσθήκη στη φρουτοσαλάτα μας. Περιλαμβάνει τις ίδιες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία με το μήλο, με το φθόριο ως πρόσθετο ιχνοστοιχείο.

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο μπορεί να θεωρηθεί και ο βασιλιάς της φρουτοσαλάτας μας λόγω του ότι περιέχει τις περισσότερες βιταμίνες αλλά και στις πιο αυξημένες ποσότητες.  Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η ποσότητα της βιταμίνης Γ που περιέχει, σε μόνο 1 ακτινίδιο, μπορεί όχι μόνο να καλύψει τις καθημερινές μας διατροφικές ανάγκες και να περισσέψει.  Είναι πλούσιο επίσης σε βιταμίνες Α, Ε, φολικό οξύ, χολίνη, αλλά και βιταμίνη Κ, της οποίας επίσης με 1 ακτινίδιο μπορεί να καλύψει το ⅓ των διατροφικών μας αναγκών της ημέρας.  Επίσης, είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το φώσφορο, με το κυρίαρχο να είναι το κάλιο.

Φράουλες

Οι φράουλες εκτός από ωραία εμφάνιση, περιέχουν και πολλές βιταμίνες, όπως τη βιταμίνη Κ, φολικό οξύ, χολίνη, αλλά και αυτές περιέχουν μια εντυπωσιακή ποσότητα βιταμίνης Γ, εφόσον με 10 μέτριες φράουλες μπορεί να καλυφθούν οι ημερήσιες μας ανάγκες για βιταμίνη Γ.  Περιέχουν τα ιχνοστοιχεία ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, αλλά και το ⅕ των διατροφικών αναγκών μας σε μαγγάνιο.

Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι μπορεί να είναι γνωστό για τη βιταμίνη Γ που περιέχει, που όντως και αυτό έχει σχεδόν την ίδια ποσότητα με το ακτινίδιο, αλλά το εντυπωσιακό με το πορτοκάλι είναι ότι περιέχει την περισσότερη ποσότητα βιταμινών Α και φολικού οξέος, σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα.  Είναι επίσης πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο.

Μπανάνα

Η μπανάνα περιέχει βιταμίνες Α, Γ, Κ και σχεδόν όλες τις βιταμίνες Β, ξεχωρίζοντας τη βιταμίνη Β6, εφόσων 1 μπανάνα μπορεί να καλύψει σχεδόν το ¼ των αναγκών μας σε αυτή.  Η μπανάνα σε σχέση με τα άλλα φρούτα περιέχει τα περισσότερα ιχνοστοιχεία, αφού εκτός από αυτά που περιέχουν τα υπόλοιπα φρούτα, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο, περιέχει και σελήνιο και φθόριο.

Νερό

Ας μην ξεχνάμε το νερό που περιέχουν όλα τα φρούτα, το οποίο είναι απαραίτητο σε κάθε εποχή!